mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Cristalin
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Cristalin
» Cataracta congenitala

Cataracta congenitala







Opiniile asupra proceselor chirurgicale folosite in cataracta congenitala sint controversata. Unii chirurgi depun mari eforturi pentru a nu leza capsula posterioara a cristalinului, pentru a eta complicatiile severe, ca edemul macular cistoid sau dezlipirea de retina.
Altii prefera indepartarea simultana a capsulei posterioare cu extractia cristalinului pentru a preveni cataracta postoperatorie, precum si un succes mai mare in tratarea ambliopiei.
Din procedeele chirurgicale descrise aici, capsula anterioara a cristalinului este deschisa circular si eliminata cu continutul cristalinului prin irigare-aspirare.
Apoi, capsula posterioara a cristalinului este deschisa punctiform. Dupa largirea spatiului Bcrger cu Healon, se poate practica o capsulotomie posterioara de orice marime, fara a leza fata anterioara treeana.
In 30 de cazuri urmarite de noi, aspirarea simultana a cristalinului cu capsulotomia primara posterioara, au decurs, fara leziuni ale trosului in 90% din cazuri (106).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor