mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Gemoterapia
Index » Boli si tratamente » Gemoterapia
» Utilizarile gemoterapiei

Utilizarile gemoterapiei







Eficienta preparatelor gemoterapeutice a fost verificata intr-o gama foarte larga de afectiuni; practic, aceste preparate sunt lipsite de efecte secundare, daca se respecta in administrarea lor dozele recomandate.
Principalele utilizari ale gemoterapiei sunt urmatoarele :
- Tratarea asteniei si a oboselii de primavara - stejar, rozmarin, sequoia.
- Scaderea colesterolului - maslin, fag.
- Migrene - macesul este unul dintre remediile cele mai eficiente impotriva cefaleelor si resileste echilibrul
nervos.
- Contra gastritei hiperacide se foloseste smochinul, care nu numai ca actioneaza local in ulcer gastro-duodenal, gastrite hiper- si hipotonice, precum si in alte tulburari gastrice, dar ajuta si la silizarea fondului emotional, care in aceste afectiuni are o importanta foarte mare.

- intarirea sistemului imunitar - brad, mesteacan pufos, calin.
Bradul stimuleaza imunitatea la nivel rino-faringian, fiind un remediu foarte eficient si la copii, mesteacanul pufos creste imunitatea la nivelul traheii, iar calinul stimuleaza imunitatea la nivel pulmonar.
- Alergii - extractul din mugurii de coacaz negru este un adevarat cortizon natural, da rezultate mai ales in tratamente de lunga durata (2-3 luni) si repetate periodic. Extractul din muguri si mladite proaspete de cedru combate manifestarile alergice la nivelul pielii si mucoaselor (eruptii, mancarimi, usturimi). Pentru ca organismul sa fie pregatit in momentul inceperii polenizarii, cand este cel mai expus la alergii, este necesar ca tratamentul sa inceapa in luna aprilie.
- Contra varicelor si a altor tulburari de circulatie venoasa - paducel, castan salbatic, castan comestibil. Paducelul se foloseste in fazele incipiente ale bolii, iar in fazele avansate se interne in corelatie cu castanul salbatic si cel comestibil.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor