mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile digestive
Index » Boli si tratamente » Bolile digestive
» Tulburari digestive

Tulburari digestive







Hernia hiatala apare mai ales la femei, la cele supraponderale sau care au avut mai multe nasteri. Portiunea superioara a stomacului iese( herniaza) ca o proeminenta prin diafragma, facand orificiul cardia,dintre stomac si esofag, mult mai putin eficient. Simptomul cel mai caracteristic este senzatia de arsura la nilul stomacului, manifestata la aplecari si la intinderea in pat. Durerea este cauzata de revarsarea continutului de acid stomacal in esofag si de iritarea mucoasei acestuia. Sunt de mare ajutor anumite masuri simple, precum intrebuintarea mai multor perne sau evitarea aplecarilor in fata. Daca boala este foarte suparatoare, se poate face repararea diafragmei.
Indigestia este o deranjare frecnta a aparatului digestiv. Printre cauzele posibile se numara alcoolul, administrarea aspirinei si a altor substante asemanatoare, mancarurile prea condimentate, mancatul in graba, fara a mesteca cat se cuvine etc.



Senzatia de jena, de arsura la stomac, ragaielile sunt simptomele obisnuite, care dispar in scurt timp .daca se iau alimente sau substante care neutralizeaza aciditatea. in tratamentul pe termen lung, se impune evitarea factorilor care provoaca indigestia, mai ales fumatul si consumul de alcool, care irita mucoasa stomacala, abstinenta fiind, deci, cel mai bun medicament. Ulcerele peptice nu sunt foarte frecnte la femei. Semnalul de alarma este dat de persistenta indigestiei, care se inrautateste cand stomacul este gol si se amelioreaza atunci cand stomacul se umple.
Durerile abdominale nu sunt intotdeauna legate de o afectiune digestiva. Anumite probleme cu ovarele, cu trompele uterine si cu uterul pot sa duca la dureri gra. O sarcina ectopica sau rasucirea ovarelor pot da simptome apropiate apendicitei (inflamatia si poate chiar perforatia apendicelui). Durerile persistente si diareea sunt simptome ale simdromului de iritalie intestinala, ale colitelor ulce-rati, ale bolii lui Crohn. In ultimele doua cazuri, pot sa apara si hemoragii digesti.

Diareea si voma prezente in gastroenterita se trateaza cel mai bine prin inghitirea unor mici cantitati de apa sau de solutie rehidratanta, introducandu -se treptat mancaruri care nu irita, pe masura ce boala se amelioreaza. Caolinul este un remediu foarte simplu si eficient.
Constipatia poate fi inlaturata printr - o alimentatie care sa contina mai multe fibre getale. Sursele foarte potrivite sunt painea integrala si cerealele bogate in celuloza, cat si fructele proaspete si legumele. Folosirea cu regularitate a laxatilor nu face decat sa inrautateasca vindecarea constipatiei, deoarece deregleaza tranzitul intestinal normal. Trebuie sa se faca un consult medical daca constipatia dureaza de mai bine trei zile sau daca alterneaza cu diareea.



Hemoroizii apar din cauza largirii nelor din peretele rectului sau in interiorul anusului. Acest fapt se datoreaza constipatiei acute sau efortului puternic din timpul eliminarii fecalelor. Hemoroizii pot sa apara si din cauza unor tumori. Presiunea fecalelor pe cale de eliminare pe nele umflate si pe mucoasa inflamata duce la jena, durere si uneori, sangerari.
Hemoroizii interni apar la jonctiunea rectului cu anusul. Daca ies in afara orificiului anal, din cauza presiunii asupra muschiului anal (sfincterul anal) apare o durere intensa si persistenta. Aceasta situatie este cunoscuta sub numele de strangularea hemoroidala
Hemoroizii externi apar sub piele chiar in jurul anusului. in afara cazurilor obisnuite, acesti hemoroizi pot sa apara si datorita faptului ca s-a produs ruptura unei ne aflate sub piele. Uneori, hemoroizii se sparg, caz in care se elimina sange.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor