mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boala celiaca
Index » Boli si tratamente » Bolile digestive » Boala celiaca
» Boala celiaca

Boala celiaca







Semne si simptome cheie


. diareea;

. gazele abdominale si balonarea;


. astenia;

. scaderea in greutate;


. oprirea cresterii (la copii).


S-ar putea sa fi debutat cu o infectie rala, in timpul sarcinii sau cand v-ati aflat sub un stres important. Ati avut din cand in cand diaree, ati fost balonat si ati scazut in greutate. Dar simptomele au continuat si dupa ndecarea infectiei, dupa terminarea sarcinii sau dupa ce situatia stresanta s-a rezolvat de la sine. Este posibil sa se fi intamplat ca afectiunea sau starea initiala sa fi declansat o alta, denumita boala celiaca - o afectiune a intestinului cu implicatii pe ata.
Boala celiaca afecteaza intestinul si ii interfera capacitatea normala de a absorbi anumite substante nutritive din alimente. Cei cu boala celiaca nu pot tolera glutenul, o proteina care se gaseste in grau, orz, secara si, posibil, in ovaz.
Cand este consumat, glutenul determina o reactie a sistemului imun de la nivelul intestinului subtire. Stratul intern al intestinului subtire incepe sa se inflameze si sa se edematieze. Inflamatia face ca micile proeminente asemanatoare firului de par de la nivelul intestinului subtire (li) sa se micsoreze si chiar sa dispara. Vilii absorb din alimente tamine, minerale si alte elemente nutritive. Fara ei, corpul dumneavoastra nu primeste substantele nutritive necesare cresterii si unei stari bune de sanatate. In timp, absorbtia deficitara (malabsorbtia) poate priva creierul, sistemul nervos, oasele, ficatul si alte organe de hrana si poate determina deficite taminice care pot duce, la randul lor, la alte boli.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor