mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» HIPOMANIA

HIPOMANIA




Hipomania este un grad mai usor de manie (F30.1), in care anormalitatile dispozitiei si comportamentului sunt prea persistente si marcate pentru a fi incluse la ciclotimie (F34.0), dar nu este insotita de halucinatii sau deliruri. Exista o elevatie usoara, persistenta a dispozitiei (pentru cel putin cateva zile succesivE), energie si volum al activitatii crescut, si, de obicei, sentimente marcate de "bine" si eficienas mentala si fizica. Creste sociabilitatea, comunicativitatea verbala, hiperfamiliaritatea, deseori energia sexuala creste iar nevoia de somn se reduce, dar nu sunt in masura sa interfereze grav cu munca sau sa duca la o rejectie sociala. Iritabilitatea, ingamfarea si comportamentul grosolan pot lua locul obisnuitei sociabilitati euforice.


Capacitatea de concentrare si atentia pot fi afectate, diminuand capacitatea de a depune un efort sustinut, sau de a se relaxa si distra, dar aceasta nu afecteaza interesul pentru actiuni noi sau domenii de activitate noi, sau pentru unele cheltuieli exagerate.


INDREPTAR DIAGNOSTIC
Mai multe din caracteristicile menaionate anterior, impreuna cu o dispozitie elevata sau cu o schimbare de dispozitie, trebuie sa fie prezente pentru cel putin cateva zile, cu un grad de severitate si o persistenta mai mare decat pentru ciclotimie (F34.0). Interferenaa considerabila cu munca sau cu activitatile sociale este caracteristica de obicei pentru un diagnostic de hipomanie, dar daca interferenaa este grava sau completa, trebuie stabilit un diagnostic de manie (F30.1 sau F30.2).


Diagnostic diferentiat:


Hipomania acopera spectrul tulburarilor de dispozitie si a nivelului de activitate situate intre ciclotimie (F34.0) si manie (F30.1 si F30.2). Cresterea activitatii si agitatia (ti deseori pierderi de greutatE) trebuie deosebite de simptomele asemanatoare care apar in hipertiroidism si anorexie nervoasa; fazele de inceput ale "depresiei agitate", in mod particular la persoanele de varsta mijlocie, pot avea o asemanare superficiala cu hipomania de tip iritabil. Pacientii cu cu simptome obsesive severe pot fi activi o parte din noapte, indeplinindu-ti ritualurile de curatenie domestica, dar afectul lor va fi de obicei opus descrierii de mai sus.


Cand o scurta perioada de hipomanie apare ca preludiu sau ca insotitor al fazelor finale de manie (F30.1 si F30.2) nu este necesar de obicei sa de diagnosticheze hipomania separat.





Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor