mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» Herpesul genital

Herpesul genital


Share


Herpesul este o infectie foarte contagioasa cauzata de virusul herpetic. Nu exista nici o cale de a starpi definitiv herpesul. O infectie cu herpes poate cauza recurente manifestate prin aparitia unor basicute dureroase pe genitale.
Exista mai multe tipuri de virusi care cauzeaza herpesul. Oricare din ele pot cauza si herpesul genital.
Virusul herpetic poate fi transmis prin contact direct al pielii cu zona infectata, chiar si cand pesoana infectata nu prezinta simptome evidente. La unele femei o mostra de secretie vaginala examinata in laborator poate arata dovezi de existenta a virusului, chiar daca nu exista semne vizibile. Cand exista semne vizibile, infectia este extrem de contagioasa. O persoana care le are poate transmite virusul partenerului prin sex oral.
Daca observi simptome ale herpesului in timp ce esti insarcinata viziteaza-ti doctorul imediat. Femeile care fac herpes in timpul sarcinii au un risc ridicat de a transmite infectia copilului in timpul nasterii. Desi cazurile sunt rare, infectia unui nou-nascut poate cauza probleme serioase la ochi, deteriorari grave ale creierului si moarte in cursul primului an.
Daca erai deja infectata cu virusul herpetic inainte de a fi insarcinata, spune-i doctorului. El va vrea, probabil, sa te internezi inainte de sarcina pentru a te testa pentru a evita un acces. Daca ai un acces de herpes genital inainte de nastere, ti s-ar putea recomanda sa nasti prin cezariana, deoarece nou-nascutul ar putea dobandi virusul. Cu toate acestea, daca nu ai un asemenea acces este mai sanatos sa ai o nastere normala.
Virusul herpetic se poate ascunde in celulele nervoase, unde sistemul iminitar nu-l poate gasi. La majoritatea oamenilor virusul devine activ periodic, cauzand accese recurente in aceeasi zona a organelor genitale. Aceste accese sunt deseori determinate de stres, boala sau rana in zona afectata.
O infectie cu herpes creste riscul de cancer cervical. Rani formate pe cervix fac tesutul mai vulnerabil la infectii cu virusul papilomatos, care poate cauza schimbari anormale in celulele din cervix care pot duce, la randul lor, la cancer.
O infectie activa cu herpes genital creste, de asemenea, riscul de infectie cu HIV. Ranile vizibile furnizeaza HIV-ului o cale de intrare directa in sange. Daca ai semne evidente de herpes in jurul gurii evita sexul oral pana cand dispar. Evita sa saruti oameni care au aceste semen sau sa folosesti aceleasi prosoape, tacamuri sau aceleasi pahare. De asemenea evita, complet, sexul de orice fel daca tu sau partenerul aveti simptome de herpes. Faceti sex numai cand nu aveti aceste simptome si, chiar atunci, folositi un prezervativ.



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor