mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Moraxella (branhamella) catarrhalis
Index » Boli infectioase » Moraxella (branhamella) catarrhalis
» Traheobronsitapurulenta, pneumonia

Traheobronsitapurulenta, pneumonia







M.
catarrhalis produce exacerbari acute ale bronsitei cronice (cresterea si/sau purulentei sputei), ale traheobronsitei purulente (ca mai sus, plus febra si leucocitoza) si ale pneumoniei. Marea majoritate a persoanelor infectate sunt in rsta de peste 50 ani si au un istoric indelungat de fumatori si de boala pulmonara obstructi cronica (BPOC) preexistenta; cancerul pulmonar este de asemenea frecvent. intr-un studiu recent, 76% din persoanele afectate aveau BPOC (frecvent severa), iar o treime din cazurile de BPOC asociau si cancer pulmonar; majoritatea pacientilor aveau semne clinice de malnutritie. intr-un studiu realizat pe un numar mare de cazuri, pneumonia cwBranhamella nu a fost descoperita la persoane altfel sanatoase.


Simptomele pacientilor cu pneumonie cu M. catarrhalis sunt de severitate medie, mai probabil datorita unui raspuns febril diminuat (ca urmare a rstei inaintate si a bolilor de fond avute de individul afectat), decat datorita absentei capacitatii patogenice al acestui microorganism. Tusea este frecventa, cu producerea unei cantitati crescute de sputa purulenta. O patrime din pacienti prezinta frison, durerea pleurala apare la o treime, iar starea de indispozitie la 40%. Majoritatea pacientilor prezinta cresteri ale temperaturii pana la 38,3°C, iar numarul de leucocite in circulatia periferica este sub 10.000/ mm3 in aproape o patrime din cazuri. Examinarea microscopica a unei probe de sputa dupa coloratia Gram evidentiaza de obicei un numar foarte mare de microorganisme (aproximativ 2xl08 unitati formatoare de colonii pe milimetru). Aspectul radiologie este riabil; 43% din subiectii unui studiu prezentau infiltrate lobare sau segmentare, restul prezentand un aspect mixt de afectare subsegmentara, segmentara, interstitiala si difuza. Aceste date clinice, de laborator si radiologice nu difera de cele din pneumonia pneumococica la persoanele in rsta. Totusi, in atie cu infectia pneumococica, gradul inziei sanguine este mult mai mic; intr-un studiu, nici unul din cei 25 de pacienti cu pneumonie cu M. catarrhalis nu aveau bacteriemie. Cu toate acestea, pneumonia cwBranhamella este marker pentru severitatea bolii de baza in sensul ca jumatate din pacienti mor in trei luni de la debut.


ALTE SINDROAME Empiemul cauzat de extinderea locala este foarte rar si, asa cum se poate deduce din rata scazuta, si bacteriemia, iar complicatiile metastatice ale pneumoniei cu Branhamella, cum ar fi artrita septica, sunt extrem de rare. in anul 1990 au fost raportate 27 de cazuri de bacteriemie cauzata de M. catarrhalis, in special la copii sub rsta de 10 ani si la adulti peste rsta de 60 ani; cele mai multe cazuri au aparut la persoane imunocompromise. Sindroamele au inclus bacteriemia fara un focar evident, endocardita si meningita. Un rash petesial sau purpurie, asemanator celui obsert in sepsisul meningococic si asociat cu coagularea intrasculara diseminata, a fost descris in cate cazuri, in special la copii.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai