mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Malaria si alte afectiuni cauzate de parazitarea hematiilor
Index » Boli infectioase » Malaria si alte afectiuni cauzate de parazitarea hematiilor
» Leishmanioza mucoasa

Leishmanioza mucoasa







Infectia leishmaniozica a mucoasei nazobucofaringiene este relativ rara, dar este o complicatie metastatica potential desuranta a leishmaniozei cutanate. Afectarea mucoasei apare in ciuda imunitatii antileish-maniale mediata celular si cel mai frecvent este determinata de microorganisme ale grupului Viannia [in mod caracteristic L. (V). braziliensis, dar, de asemenea, L. (V). panamensis si L. (V) guyanensis]. Desi afectarea mucoasa devine, de obicei, clinic evidenta in timp de cativa ani dupa vindecarea leziunilor cutanate initiale, leziunile cutanate si mucoase pot exista simultan sau poate apare dupa zeci de ani distanta. in mod caracteristic, leziunile cutanate initiale, in aceste cazuri, au fost netratate sau au fost tratate inadecvat.
Afectarea mucoasa, in general, este manifestata in primul rand prin persistenta unor simptome neobisnuite (de ex., epistaxis), cu eritem si edem al mucoasei nazale, si apoi prin distructie progresiva, ulcerativa, nazobucofaringiana. Datele de laborator de sustinere (de ex., un test serologic pozitiv) sunt utile, dar pauperitatea de amastigoti face dificila confirmarea parazitologica. Diagnosticul diferential include sarcoidoza, neoplasmele, granuloamele mediane, rinoscleromul, paraco-ccidioidomicoza, histoplasmoza, sifilisul si pianul tertiar.
Terapia cu antimoniu pentavalent (20 mg de Sbv/kg/zi administrat intravenos sau intramuscular, timp de 28 de zile) este moderat eficienta in cazul afectarii mucoase usoare, in timp ce boala avansata poate sa nu raspunda la asemenea terapie sau poate recidiva in mod repetat. Terapia cu amfotericina B este cea mai buna alternativa curenta. Pacientii care dezlta semne de afectare respiratorie in timpul terapiei pot beneficia de tratament steroidian concomitent.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai