mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectiile pielii, muschilor si tesuturilor moi
Index » Boli infectioase » Infectiile pielii, muschilor si tesuturilor moi
» Miozita

Miozita





Implicarea muschilor poate sa apara in infectiile virale [gripa, denga, virusul coxsackie B (pleurodinia)] sau in inzia parazitara [Trichinella spiralis (trichinoza), Taenia solium (cisticercoza), Toxoplasma gondii (toxoplasmoza)]. Desi mialgiile pot aparea in majoritatea acestor infectii, durerea musculara severa este semnul caracteristic pentru pleurodinie, trichinoza si infectia bacteriana. In mod previzibil, rhabdomioliza acuta apare in miozita clostridiana si streptococica, dar ea poate fi asociata si cu gripa, echovirusurile, virusurile coxsackie si Epstein-Barr si cu infectia cu Legionella.
Piomiozita este determinata de obicei de Staph. aureus, este frecventa in zonele tropicale si de obicei nu are o poarta de intrare cunoscuta. Infectia ramane localizata si socul nu apare daca microorganismele nu produc toxina 1 a sindromului de soc toxic sau anumite enterotoxine. In contrast, S. pyogenes poate induce o miozita primara cunoscuta ca miozita streptococica necrozanta care se asociaza cu toxicitate sistemica severa. Mionecroza apare concomitent cu fasciita necrozanta in aproximativ 50% cazuri. Ambele sunt componente ale sindromului de soc toxic streptococic.
Gangrena gazoasa survine de obicei dupa o leziune penetranta severa care determina intreruperea fluxului sanguin si patrunderea de pamant in rana. Astfel de cazuri de gangrena traumatica sunt cauzate de obicei de C. perfringens, C. septicum sau C. histolyticum. Rareori, poate sa apara gangrena latenta sau recurenta, la cati ani dupa traumatismul penetrant, mai probabil datorita sporilor in stare latenta existenti la nivelul leziunii anterioare. Gangrena spontana atraumatica la pacientii cu neutropenie, afectiuni maligne gastrointestinale, diverticuloza sau radioterapie recenta a abdomenului este determinata de C. septicum. Toleranta acestui anaerob la oxigen explica probabil de ce C. septicum poate initia infectia spontan, in tesuturile normale, oriunde in corp.

Mionecroza sinergica neclostridiana anaeroba, cunoscuta si ca miozita cutanata necrozanta si ca celulita sinergica necrozanta, este o rianta a f asceitei necrozante determinata de un amestec de bacterii aerobe si anaerobe cu excluderea microorganismelor clostridiene ( "Fasciita necrozanta\" mai sus).



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai