mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectiile pielii, muschilor si tesuturilor moi
Index » Boli infectioase » Infectiile pielii, muschilor si tesuturilor moi
» Foliculita

Foliculita







Foliculii pilosi sersc drept poarta de intrare pentru numeroase bacterii, desi Staph. aureus este cea mai frecnta cauza de foliculita localizata. Glandele sebacee se golesc in foliculii si duetele piloase, care, daca se blocheaza, formeaza chisturi sebacee care pot sa semene cu abcesele stafilococice sau se pot infecta secundar. Infectia glandelor sudoripare (hidradenita supurativa) poate de asemenea sa mimeze infectia foliculilor pilosi, mai ales in axila. Foliculita cronica este rara, cu exceptia cazurilor de acnee vulgara unde constituentii din flora normala (de ex., Propionibacterium acnes) pot aa un anumit rol.

Foliculita difuza survine in doua situatii. "Foliculita hot-tub\" este determinata de Pseudomonas aeruginosa din apele care sunt insuficient clorinate si mentinute la temperaturi intre 37°C si 40°C. De obicei infectia este autolimitata, totusi au fost raportate cazuri de bacteriemie si soc. Raia inotatorilor apare atunci cand o suprafata a pielii este expusa la apa infestata cu schistosome aviare de apa proaspata. Temperatura ridicata a
apei si pH-ul alcalin sunt potrivite pentru molustele care sersc drept gazda intermediara intre pasari si oameni. Cercarii schistoso-mali care inoata liberi (modulul 224) penetreaza usor foliculii pilosi umani sau porii, dar mor repede si dau nastere unei reactii alergice puternice care determina prurit intens si eritem.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai