mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii determinate de virusuri transmise prin artropode si rozatoare
Index » Boli infectioase » Infectii determinate de virusuri transmise prin artropode si rozatoare
» Febra lassa

Febra lassa







Este cunoscut faptul ca virusul Lassa determina boli in Nigeria, Sierra Leone, Guineea si Liberia. Acest virus si rudele sale exista si in alte zone din Africa, dar semnificatia lor pentru sanatate este necunoscuta. Ca si alte arenavirusuri, virusul Lassa se raspandeste printre oameni prin particule mici de aerosoli de la rozatoarele infectate cronic si poate fi dobandit in timpul capturarii sau consumului acestor animale; poate fi trasmis si prin contactul direct intre persoane. Virusul este deseori prezent in urina in timpul convalescentei si se presupune ca este prezent in lichidul seminal, precoce in timpul perioadei de vindecare. Raspandirea nosocomiala a aparut, dar este rara daca se folosesc tehnici parenterale sterile adecvate. Sunt afectate persoane de toate varstele si ambele sexe; incidenta bolii e maxima in sezonul uscat, dar transmiterea are loc in tot timpul anului. In tarile unde virusul Lassa este endemic, febra Lassa poate fi o cauza importanta de boli febrile. De exemplu, intr-un spital din Sierra Leone, febra Lassa confirmata in laborator este sigur reponsabila de o cincime din internarile in sectiile medicale. Numai in Africa de st probabil ca exista anual zeci de mii de cazuri de febra Lassa.


Cazul mediu are un debut gradat (dintre agentii care dau FH, numai arenavirusurile sunt asociate tipic cu un debut gradat), care lasa locul unor simptome constitutionale mai sere si prostratiei. Sangerarea se observa numai la aproximativ 15-30% din cazuri. Deseori la pacientii cu piele alba se observa o eruptie maculopapuloasa. Aparitia serozitelor este frecnta, iar o pericardita dominanta la barbati poate aparea mai tarziu. Rata deceselor fetale este de 92% in ultimul trimestru, cand mortalitatea materna este de asemeni crescuta, de la un procent obisnuit de 15 la 30%; aceste aspecte sugereaza faptul ca trebuie luata in consideratie intreruperea sarcinii la femeile infectate. Numarul leucocitelor este normal sau usor crescut, iar al trombocitelor este normal sau relativ mic. Surditatea coincide cu o imbunatatire a starii clinice la aproximativ 20% din cazuri si este permanenta si bilaterala in unele cazuri. Reinfectia poate surni, dar nu a fost asociata cu forme sere de boala.
Viremia inalta sau o concentratie serica mare de AST sunt predicti pentru deces. Astfel, pacientii cu nile de ASTM50 U.I./mL trebuie tratati cu ribavirina intranos. Acest analog nucleozidic antiviral pare a fi eficient in reducerea mortalitatii din coeficientii ce apar in studiile caz - control respecti, iar singurul sau efect adrs major este o anemie rersibila, ce nu necesita de obicei transfuzii. Medicamentul trebuie administrat in perfuzie intranoasa lenta, in doza de 32mg/kg; aceasta doza trebuie urmata de 16mg/kg la fiecare 6 h timp de 4 zile, iar apoi de 8mg/kg la fiecare 8 h timp de 6 zile.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai