mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii determinate de virusuri transmise prin artropode si rozatoare
Index » Boli infectioase » Infectii determinate de virusuri transmise prin artropode si rozatoare
» Coriomeningita limfocitara

Coriomeningita limfocitara







CML se transmite la om de la soarecele de casa obisnuit (Mus musculus), prin intermediul aerosolilor de excretii si secretii. Virusul CML, un arenarus, se mentine la soareci in principal prin transmisie verticala de la femelele infectate. Soarecii infectati pe cale verticala raman remici toata ata, cu concentratii mari de rusuri in toate tesuturile. Colonii infectate de hamsteri de companie au sert de asemeni drept o legatura cu oamenii. Virusul CML este folosit pe scara larga in laboratoarele de imunologie ca model pentru functiile celulelor T si poate infecta silentios culturi celulare si linii tumorale de pasaj, avand ca rezultat infectii in randul oamenilor de stiinta si a ingrijitorilor de animale. Pacientii cu CML pot avea un istoric de rezidenta in case infestate cu rozatoare sau de alte expuneri la rozatoare. in Statele Unite, Argentina si zonele endemice din Germania a fost raportata o prevalenta a anticorpilor de aproximativ 5 pana la 10%.


CML difera de sindromul general de febra si mialgii prin aceea ca debutul este gradat. Printre circumstantele asociate ocazional cu CML sunt orhita, alopecia tranzitorie, artrita, faringita, tusea si eruptia maculopapulara. Se estimeaza ca o patrime sau mai putin din pacienti sufera o faza febrila de 3 - 6 zile, iar apoi, dupa o scurta remisiune apare o febra intensificata acompaniata de cefalee severa, greata si varsaturi, si semne meningeale ce dureaza aproximativ o saptamana. Acesti pacienti aproape totdeauna se recupereaza complet, la fel ca si rarii pacienti cu semne clare de encefalita. Recuperarea poate fi intarziata de o hidrocefalie tranzitorie.In timpul fazei febrile initiale, leucopenia si trombocitopenia sunt frecvente, iar rusul poate fi izolat de obicei din sange. in timpul fazei de boala a SNC, rusul poate fi gasit in LCR, dar anticorpii sunt prezenti in sange. Patogenia CML se crede ca se aseamana cu cea a inocularii directe intracraniene a rusului la un soarece adult; debutul raspunsului imun duce la meningita mediata imunopatologic de celulele T. in timpul fazei meningeale, numarul mononuclearelor din LCR ia valori intre sute si cateva mii pe microlitru, iar la o treime din cazuri se gaseste hipoglicorahie. ELISA cu IgM de captura in ser si LCR este de obicei pozitiv; recent, tehnica PCR-RT a fost dezvoltata pentru a fi aplicata pentru LCR.


Infectia cu rusul CML trebuie suspectata la pacientii cu boala acuta febrila cu leucopenie si trombocitopenie marcate, in cazurile de meningita aseptica, prodromul febril bine marcat, varsta adulta, aparitia sezoniera toamna, nivelul scazut de glucoza in LCR sau valori ale mononuclearelor de peste 1000/[iL, toate trebuie sa ridice suspiciunea asupra acestei infectii rale.
La femeile insarcinate, infectia cu rusul CML poate duce la invazia fatului, avand drept consecinta hidrocefalie congenitala si corioretinita. Deoarece infectia materna poate fi usoara, constand doar dintr-un episod febril scurt, anticorpii fata de rus trebuie cautati atat la mama, cat si la fat in cazurile suspicionate.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai