mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii cu pseudomonas si microorganisme inrudite
Index » Boli infectioase » Infectii cu pseudomonas si microorganisme inrudite
» Tratamentul melioidozei

Tratamentul melioidozei







TRATAMENT
Tratamentul melioidozei consta in administrarea de antibiotice, in asociere cu drenajul chirurgical adecvat al abceselor si tratamentul suportiv sustinut pentru pacientii cu forme septicemice de boala. Recomandarile pentru tratamentul antibiotic sunt oarecum imprecise. Infectiile subclinice sau doar seropozititatea nu necesita de obicei tratament specific. Pentru boala clinica, agentul de electie poate fi ceftazidimul, iar alternativele posibile sunt trimetoprim-sulfametoxazol, cefotaxim, imipenem si amoxicilina/clavulanat. in formele severe de melioidoza se indica o combinatie de tipul ceftazidim plus trimetoprim-sulfametoxazol. Totusi, existenta multor tulpini de B. pseudomallei cu rezistenta la trimetoprim-sulfametoxazol, in special in sud-estul Asiei, face necesara alegerea altor antibiotice. Infectiile septicemice acute trebuie probabil tratate cu combinatii de mai multi agenti cu administrare parenterala. Pacientii cu infectii pulmonare acute trebuie sa primeasca antibiotice timp de 60 pana la 150 zile, in timp ce pentru boala cronica asociata cu culturi din sputa persistent pozitive este necesar un tratament mai indelungat. Boala supurativa extrapulmonara este tratata in mod adecvat timp de 6 luni pana la 1 an. Cand terapia initiala pentru o infectie acuta se face cu o cefalosporina de generatia a treia cum este ceftazidimul, dupa 30 de zile se poate face adesea trecerea la un antimicrobian oral, cum ar fi trimetoprim-sulfametoxazol sau amoxicilina-clavulanat.
Majoritatea cazurilor de melioidoza se ndeca daca sunt tratate corespunzator. Totusi, infectiile septicemice sunt inca asociate cu o mortalitate crescuta in ciuda tratamentului optim, si toate formele de melioidoza pot prezenta recurente precoce sau foarte tarziu.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai