mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Infectii bacteriene diverse
Index » Boli infectioase » Infectii bacteriene diverse
» Loa- loa

Loa- loa





Loa-loa este o filarie intalnita in exclusivitate in Africa Centrala si Africa de st, unde produce o parazitoza umana, numita loaza (loiaza).


Cuprins:

Morfologie

Ciclul biologic

Contaminarea umană


Morfologie

sus sus
Viermii adulţi sunt albi, de 3-7 cm lungime/0,3 mm lăţime. Femelele au aproximativ 5-7 cm lungime/0,4 mm lăţime iar masculii 3,5 cm lungime/0,35 mm lăţime.
Microfilariile au 250-300 um lungime/8 um lăţime, aspect sinuos şi sunt acoperite de o teacă protectoare. Se numesc "microfilarii diurne".

Ciclul biologic

sus sus
Viermii adulţi trăiesc în ţesutul conjunctiv subcutanat sau la suprafaţa viscerelor şi chiar în pericard, migrând continuu şi cauzând reacţii tisulare [9]. Femelele produc şi elimină microfilarii, care pătrund în sângele uman, în timpul zilei, având o periodicitate diurnă. Intensitatea larvară maximă este atinsă în orele cele mai călduroase ale zilei [4]. Microfilariile trăiesc în sânge câteva zile. Vectorul acestei filării este o difteră hematofagă diurnă (un tăun al cailor), din genul Chrysops, familia Tab
anidae, întâlnită în pădurile africane, în zonele umede, ploioase. Insecta vectoare preia larvele din sângele uman, în timpul prânzului său sanguin diurn. în organismul vectorului larvele suferă transformări morfologice, devenind infestante, în 10-12 zile.

Contaminarea umană

sus sus
Se produce prin diftera hematofagă, în care microfilariile se acumulează la nivelul trompei, în buza inferioară (labium) şi prin ruperea membranei interlabelare, la un nou prânz sanguin al difterei, sunt depuse pe tegumentul unei persoane sănătoase. Microfilariile pătrund în organismul uman, transcutan activ sau la nivelul unei escoriaţii cutanate şi se transformă în viermi adulţi, în aproximativ 3 luni .


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai