mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Infectii bacteriene diverse
Index » Boli infectioase » Infectii bacteriene diverse
» Larva migrans't0x0car0za

Larva migrans't0x0car0za




Larva migrans viscerala sau toxocaroza este o parazitoza determinata de migrarea in ficat, in ochi sau in creier a larlor de toxocara canis ,' un fel de ascarid (de limbric) al cainelui sau toxocara catis ' varianta acestui vierme de la pisica. Viermii parazitari (toxocaroza) sunt raspanditi in intreaga lume unde exista caini sau pisici, frecnta infestarii acestora depasind 10%. Ouale microscopice ale parazitului se raspandesc pe sol o data cu dejectiile cainilor si ale pisicilor, de unde ajung sa fie ingerate de oameni, mai ales de copii, care se joaca in praful strazii sau in parc si introduc nu rareori degetul murdar in gura. Pornind de la acest pericol, in unele tari europene exista o lege care ii obliga pe posesorii de caini atunci cand ii scot la plimbare sa stranga fecalele acestora intr-o punguta sau sertel care se arunca la gunoi. in acest fel, pe trotuar sau locurile de joaca ale copiilor nu se raspandesc materii fecale canine.

Desigur, aceasta este mai greu de facut in cazul pisicilor. O data inghitit, oul parazitului ecluzioneaza in tubul digestiv, apoi. ca orice ascarid. perforeaza peretele intestinal si pe calea sangelui ajunge in ficat, creier, rinichi, ochi sau alte organe. in aceste organe larle se incapsuleaza si pot trai chiar si 2 ani. Spre deosebire de caine sau pisica, unde parazitii se afla in mediul lor natural, la om larle nu ajung la maturitate si in cele din urma mor. Pana atunci insa ele intretin reactii toxico-alergice, deseori cu eozinofilie leucoc-toza, VSH crescut, stari a caror cauza este foarte greu de diagnosticat. Clinic, boala se poate infatisa ca un astm bronsic, pot aparea dureri in zona ficatului, dureri de cap, palpitatii etc. Pentru populatie, solutia acestei boli este profilactica ' nu lasati copin sa se joace pe terenurile frecntate de pisici sau caini!






Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  SectiuniBoli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024