mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Enterovirusuri si retrovirusuri
Index » Boli infectioase » Enterovirusuri si retrovirusuri
» Rujeola atipica

Rujeola atipica







O forma atipica de rujeola a fost raportata la indivizi care au primit un vaccin rujeolic inactivat cu formaldehida (folosit in Statele Unite din 1963 pana in 1967 si in Canada pina in 1970) si care ulterior au fost expusi virusului rujeolic. Dupa un prodrom febril de cateva zile cu mialgii si cefalee, apare eruptia. Spre deosebire de eruptia rujeolei tipice, aceea a rujeolei atipice incepe la nivel periferic si se extinde spre centru; ea poate fi urticariana, maculopa-puloasa, hemoragica si/sau culara. Febra este de obicei mare si este insotita de edeme ale extremitatilor, infiltrate pulmonare interstitiale, hepatita si (uneori) de revarsat pleural. Diagnosticul diferential include adesea febra patata a Muntilor Stancosi, purpura Henoch-Schonlein, meningococeinia, alergia la medicamente, sindromul socului toxic si varicela. in ciuda gravitatii rujeolei atipice, pacientii isi revin invariabil dupa o convalescenta ce poate fi prelungita. Virusul rujeolic nu este izolat de la acesti pacienti si ei nu pot transmite virusul altora. Se crede ca aceasta boala se datoreaza hipersensibilitatii la virusul rujeolic indusa de vaccinul inactivat. Inactivarea cu formaldehida distruge antigenicitatea proteinei F, fata de care s-ar forma anticorpii ce sunt importanti in prevenirea raspandirii virusului de la o celula la alta. Rolul imunitatii celulare in acest proces este necunoscut. Titrurile extrem de ridicate ale anticorpilor fata de virusul rujeolic in convalescenta (ex. 1:1.000.000) sunt diagnostice pentru rujeola atipica. Pentru


a preveni acest sindrom, adultii care au primit un vaccin antirujeolic inactivat cu formaldehida trebuie reimunizati cu cel putin o doza de vaccin antirujeolic viu atenuat. Cum vaccinul antirujeolic inactivat nu mai este disponibil de peste 25 ani, rujeola atipica a disparut practic in prezent.
RUJEOLA LA GAZDA EMUNODEPRIMATA Pacientii cu dereglari ale imunitatii mediate celular sunt supusi riscului rujeolei prelungite, severe si fatale. Inclusi in aceasta categorie sunt pacientii cu defecte congenitale ale imunitatii celulare sau cu boli maligne, cei care fac tratament imunosupresiv sau persoanele infectate cu virusul imunodeficientei umane dobandite (HIV). La acesti pacienti, rojeola poate sa nu fie insotita de eruptie. Complicatiile sunt pneumonia primara rujeolica (cu celule gigante), encefalita progresiva incepand la cateva saptamani pana la cateva luni dupa infectia initiala si, (in cazul pacientilor infectati cu HIV) elutia catre SIDA.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai