mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Citomegalovirusul si herpesvirusurile umane tip 6, 7 si 8
Index » Boli infectioase » Citomegalovirusul si herpesvirusurile umane tip 6, 7 si 8
» Diagnostic

Diagnostic







Diagnosticul infectiei cu CMV nu poate fi pus doar pe manifestarile clinice. Izolarea rusului din preparate adecvate, impreuna cu punerea in edenta a cresterii titrului de anticorpi in ser de patru ori sau mai mult, sau a unui titra persistent crescut de anticorpi sunt metodele de diagnostic preferate. Excretia de rus sau remia este bine pusa in edenta in culturi din probe adecvate insamantate pe fibroblasti umani in monostrat. Daca titrul rusului este mare, cum se intampla frecvent in cazul infectiei congenitale diseminate sau la bolnai cu SIDA, efectele citopatice caracteristice pot fi puse in edenta in cateva zile. Totusi, in unele situatii, de exemplu in mononucleoza cu CMV, titrul rusului este scazut si efectul citopatic apare dupa cateva saptamani. Multe laboratoare folosesc tehnici de diagnostic rapid, folosind metode de cultura celulara rapida (pe ou de gaina embrionat), ce implica centrifugarea, si o tehnica de detectie imunocito-chimica, ce utilizeaza anticorpi monoclonali impotriva antige-nilor CMV formati timpuriu. Izolarea rusului din urina sau saliva nu este un marker al infectiei acute, deoarece excretia pe aceste cai se face timp de mai multe luni sau ani dupa boala. Punerea in edenta a remiei este un marker mai precis al infectiei acute. Detectarea antigenelor CMV formate timpuriu (pp65) sau a ADN-ului in leucocitele din sangele periferic grabesc diagnosticul de boala CMV la anumite grupe de populatie, de exemplu la primitorii de organe transtate sau la persoanele cu SIDA. Asemenea teste pot avea un rezultat pozitiv cu cateva zile inainte de culturi. Detectia ADN-ului CMV in LCR prin reactia de polimerizare in lant este utila pentru diagnosticul encefalitei sau poliradiculopatiei.


O serie de teste serologice (fixarea complementului, imuno-fluorescenta, hemaglutinarea indirecta, ELISA) sunt eficace in detectarea cresterii titrului de anticorpi impotriva antigenelor CMV. Cresterea titrului de anticorpi nu poate fi pusa in edenta mai devreme de 4 saptamani de la infectia primara si titrai ramane adesea crescut timp de mai multi ani dupa infectie. Din acest motiv, o singura determinare a titrului de anticorpi nu are valoare in silirea stadiului acut al infectiei. Punerea in edenta a IgM specifice CMV este uneori folositoare in diagnosticarea infectiei recente sau active; factorii reumatoizi circulanti pot determina uneori obtinerea unor rezultate fals pozitive la testele de punere in edenta a IgM.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Boli infectioase:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai