mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Mecanismele leziunii imune
Index » Boli ale sistemului imun » Mecanismele leziunii imune
» Imunoterapie interventionista

Imunoterapie interventionista





Majoritatea terapiilor curente ale bolilor autoimune si inflamatorii implica folosirea agentilor imuno-modulatori sau imunosupresori nespecifici cum ar fi glucocorticoizii sau medicamentele citotoxice. Scopul dezvoltarii noilor tratamente pentru bolile mediate imun este sa conceapa cai de intrerupere specifica a raspunsurilor imune patologice, lasand intacte raspunsurile imune nepatologice. Caile noi de intrerupere a raspunsurilor imune patologice care sunt in cercetare includ folosirea anticorpilor monoclonali contra limfocitelor T ca agenti terapeutici, folosirea (ca agenti antiinflamatori) a citokinelor antiinflamatorii, a citokinelor cuplate cu toxine sau a inhibitorilor specifici ai citokinelor, inducerea unei stari de anergie prin administrarea de autoantigen in forme tolerabile si folosirea moleculelor de adeziune solubile pentru intreruperea reactiei inflamatorii asociata cu reglarea expresiei moleculelor de adeziune. Pentru unele modele de boli autoimune organ-spe-cifice la animale, s-a descoperit ca tipurile de TCR ale celulelor T patogenice sunt oligoclonale sau monoclonale, crescand astfel sperantele ca terapia anti TCR (peptide TCR ce pot induce anticorpi anti-TCR sau celule T reglatoare anti TCR) ar fi posibila. Totusi pana acum, celulele T patologice raman dificil de definit in patologia umana autoimuna si terapia specifica directionata spre TCR al bolilor autoimune, mediate de celulele T, ramane numai o posibilitate teoretica.
Terapia pe baze imune este folosita cu succes variabil pentru amplificarea mecanismelor de aparare ca si a raspunsurilor imune specifice si nespecifice, intr-o serie de boli cu defecte ale apararii si cu deficiente imune ( modulele 62, 307, 308). Este de evidentiat folosirea cu succes a IFNyin tratamentul deficientelor celulelor fagocitare in boala granulomatoasa cronica ( modulul 62). Perfuziile intermitente cu IL-2 la indivizii infectati cu HIin stadiile initiale sau intermediare ale bolii, au dus la cresteri substantiale si indelungate ale celulelor T CD4+. Totusi, beneficiul pe termen lung al acestei modalitati terapeutice ramane sa fie apreciat.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor