mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Anestezia
Index » Anestezia » Anestezia
» Tratament

Tratament







Tratamentul prentiv
Respectarea unor reguli simple scutesc atat bolnavul, cat si medicul de aparitia reactiilor adrse prin supradozaj.
1. Indicatia corecta a tehnicii anestezice.
2. Nedepasirea dozelor recomandate; controlul fiolelor si a concentratiei AL.
3. Folosirea celei mai slabe concentratii si a celui mai mic volum de anestezic, care sa asigure gradul dorit de anestezie.


4. Aspiratia obligatorie inaintea oricarei injectari.

5. Alegerea AL cu cea mai mica toxicitate, in special in cazul tehnicilor de anestezie regionala i.v.
6. Monitorizarea permanenta a bolnavului; elementul fundamental al monitorizarii il constituie observatia clinica realizata de o persoana competenta.
7. injectarea cu viteza mica a AL si pastrarea unui contact rbal permanent cu bolnavul; intreruperea administrarii drogului la primul semn de stimulare a SNC.
8. Respectarea haremurilor de dotare materiala si medicamentoasa pentru tratamentul reactiilor adrse.


9. asigurarea personalului competent.
10. Evitarea unei premedicatii puternice, in special cu barbiturice, anuleaza cooperarea bolnavului, ascunde primele semne de stimulare nervoasa prin depresia corticala ce o realizeaza, actiune siner-gica, adancind faza de depresie corticala.
Tratamentul simptomatic
O terapie eficienta trebuie sa indeplinesca doua conditii fundamentale: sa fie cat mai precoce si sa se adreseze unui grup simptomatic corect diagnosticat.
Terapia convulsiilor intermitente: elementul esential il constituie administrarea de O2 fie pe sonda nazo-faringiana fie pe masca. De cele mai multe ori administrarea O2 este suficienta.In cazul in care convulsiile nu cedeaza se administreaza i.v. thiopental 50-l50 mg sau diazepam 5-l0 mg (19).
Terapia convulsiilor permanente: administrarea de succinilcolina 1 mg/kg corp si ntilatia artificiala cu O2 100% poate fi suficienta. in unele cazuri, convulsiile care prin durata si repetitie pot conduce la un "status convulsiv permanent\", impune curari-zarea de lunga durata (Pavulon 6-8 mg sau o alta curara cu actiune lunga), intubatie oro-traheala si protezarea respiratorie mecanica. Hipnoza este asigurata fie prin administrarea de doze hiponotice de anestezice generale (halotan, isofluran), fie prin administrarea i.v. de diazepam sau midazolam. Preferam folosirea de benzodiazepine si datorita existentei in practica medicala a antagonistului lor specific, flumazenilul. Consultul neurologic este obligatoriu.


Terapia tulburarilor cardio-vasculare: semnele de debut, datorate stimularii centrilor cardio-vasculari din bulb (hipertensiune, tahicardie, extrasistole), nu necesita o terapie speciala. Depresia cardiaca si vasculara apare prin mecanism central, dar si datorita actiunii directe a AL pe fibra miocardica. Tratamentul initial consta in administrarea de O2 si protezare respiratorie. Agravarea tulburarilor cardiovasculare (hipotensiune, bradicardie) trebuie tratata energic: efedrina (15-30 mg i.v.) sau epinefrina (adrenalina) solutie 1/1000, 0,5-l mg i.v. lent, atropina 0,5-l mg, ajungandu-se la masaj cardiac extern. Tinem sa subliniem importanta oxigenarii corecte a bolnavului, datorita riscului de fibrilatie ntriculara la administrarea de epinefrina pe un miocard hipoxic.
Tratamentul tulburarilor respiratorii: semnele de excitatie centrala (polipnee, amplitudine crescuta) nu necesita tratament. Depresia centrala (respiratie neregulata, perioade de apnee progresi ce conduc la stop respirator) impun protezarea respiratorie de urgenta.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Anestezia:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai