mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Hemoragii digestive
Index » Abdomenului acut chirurgical » Hemoragii digestive
» Tratamentul hemoragiilor digestive inferioare

Hemoragii digestive


Reprezinta pierderi de sange in lumenul tubului digestiv de la nivelul regiunii faringo-esofagiene si pana la anus. Hemoragiile digestive se pot clasifica dupa mai multe criterii (1). a) Dupa cantitatea de sange pierdut: - mici - pierderi mici de sange, repetat, care au expresie clinica tardiv. Se pierde, de obicei, pana la 10% din cantitatea totala de sange a organismului; - mijlocii - pierderea de sange este de pana la 20%; - mari - cand se pierde pana la 30%; - cataclismice - cand se pierde peste 50% din cantitatea totala de sange, hemoragie care este de obicei mortala daca nu se intervine terapeutic rapid si eficient. b) Dupa ritmul de pierdere: - hemoragii acute in care o cantitate mare de sange se pierde intr-un timp foarte scurt; - hemoragii cronice in care se pierd cantitati mici de sange in mod repetat, ducand la anemii severe, dar pe care bolnavii le tolereaza foarte bine. c) Dupa sediul sursei de sangerare: - hemoragii digestive superioare - in care sursa de sangerare se situeaza intre regiunea faringo-esofagiana si unghiul duodeno-jejunal; - hemoragii digestive inferioare - in care cauza hemoragiei se situeaza de la unghiul duodeno-jejunal pana la anus.

Share




















Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2019 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  SectiuniAbdomenului acut chirurgical:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai